מחלות אוטואימיוניות

מחלות אוטואימיוניות

כשמערכת החיסון משובשת

מחלות אוטואימוניות הן מערכות הקשורות לאופן הפעולה של מערכת החיסון, והופעתן תתרחש כשתפקוד מערכת החיסון בגוף משתבש. מערכת החיסון שלנו היא מעין שכבת הגנה מפני פולשים זרים שעלולים להזיק לנו, והופעת מחלות אוטואימוניות נגרמת כאשר מערכת החיסון שלנו לא תוקפת את הפולשים לגופנו, אלא את רקמות הגוף שלנו.

קיימות עשרות מחלות אוטואימוניות, דוגמת זאבת, דלקת מפרקים שגרונית, טרשת נפוצה ועוד. עשרות מיליוני אנשים בעולם סובלים ממחלות אלה, ומספרם עולה על החולים בסרטן, בסוכרת ובמחלות לב גם יחד. האם יש משהו אחר שניתן לעשות, חוץ מליטול תרופות חזקות לטיפול במחלות עצמן, שעלולות להוביל לתופעות לוואי? התשובה היא כן.

גישת הטיפול הפונקציונלי

כשמדברים על מחלות אוטואימוניות, התפיסה שלי מבוססת על עקרונות הטיפול הפונקציונלי, ולא זו הקונבנציונלית. גישה זו דורשת חשיבה מחדש, לפיה יש להביט בסיבה למחלה ולא רק בסימפטומים שלה ובטיפול בהם. התשובה, במקרים רבים מאוד, טמונה בשאלה מדוע מערכת החיסון של המטופל/ת חלשה מאוד.

בראי הטיפול הפונקציונלי, ישנם חמישה גורמים למחלות שונות: רעלים, מיקרואורגניזמים, אלרגנים, תזונה לקויה ומתח נפשי. ייתכן כי המחלות האוטואימוניות מתרחשות בשל כמה גורמים יחד, ואפילו בעקבות צריכת תרופות וחומרים כימיים. אדם בריא זקוק בדרך כלל לאוכל מזין ובריא, לאיזון הורמונלי, לאור, לאוויר, לשינה וכו'. כאשר מספר מהצרכים הבסיסיים אינם מסופקים לאדם, הגוף עלול לצאת מאיזון, והדבר מתבטא בין היתר בדלקות.

הדרך לפתרון המחלות האוטואימוניות

מתברר, שלא פעם, בעקבות תזונה לקויה, צריכת יתר של סוכר, אכילת מוצרי חלב רבים, עומס מתכות כבדות בגוף ועוד, מערכת החיסון שלנו נפגעת. במקום לתת למטופלים עוד ועוד תרופות, אנו דוגלים בצורך להבין מה הגורם למערכת החיסון החלשה. לאחר בדיק שמבוצעת, אנו פועלים לנטרל את הגורמים הבעייתיים על ידי שינוי הרגלי התזונה, שימוש בפרוביוטיקה שתאזן מערכת החיסון ועוד. אלו, בחלק ניכר מהמקרים, מובילים לשינוי משמעותי ולשיפור בסימפטומים של המחלות השונות.

05-2
05-3
WhatsApp שלחו לנו הודעות וואטסאפ!